Poliţiştii şi jandarmii au intensificat, în primul trimestru din 2016, acţiunile de combatere a tăierilor ilegale de arbori şi au făcut mai multe controale atât la transportatorii de material lemnos, cât şi la centrele de prelucrare a lemnului, cantitatea confiscată fiind cu 45% mai mare în primul trimestru din 2016 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii şi jandarmii au organizat, în primul trimestru din 2016, acţiuni atât independent, cât şi împreună cu ceilalţi responsabili din cadrul direcţiilor silvice, comisariatelor judeţene de mediu, inspectoratelor teritoriale de muncă şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

”În primul trimestru al anului au fost soluţionate cu 22% mai multe dosare penale faţă de trimestrul I din 2015 (cu 328 de dosare soluţionate mai mult), fiind înregistrată o creştere cu aproximativ 17% a numărului de infracţiuni silvice sesizate din oficiu (de la 940 la 1.098 fapte). De asemenea, cantitatea de material lemnos confiscat a crescut cu 45%, de la 15.000 de metri cubi în 2015, la 22.000 de metri cubi în 2016”, se arată în comunicat.

Şi numărul de acţiuni pentru combaterea defrişărilor ilegale s-a mărit. Anul trecut, au fost organizate peste 32.500 de verificări în teren la transportatori, la centrele de prelucrare şi cele de depozitare a lemnului. În cadrul acestor acţiuni au fost verificate peste 85.600 de mijloace de transport, exploatări forestiere, depozite şi ocoale silvice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.