Poliţiştii de frontieră de la Giurgiu au descoperit împreună cu poliţiştii din cadrul I.P.J. Giurgiu - Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase , în urma controalelor asupra unor mijloace de transport, o cantitate considerabilă de articole pirotehnice, pe care un cetăţean român şi un cetăţean bulgar au încercat să le introducă în ţară, fără a deţine autorizaţiile necesare. Bunurile, în valoare estimată de 404.900 lei, au fost ridicate de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu - Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase în vederea continuării cercetărilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ziua de 19.12.2022, la diferite intervale de timp, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-au prezentat pentru efectuarea controlului la frontieră, pe sensul de intrare în ţară,  un autoturism şi o autoutilitară, conduse de un cetăţean român şi un cetăţean bulgar. În urma controlului fizic efectuat asupra ambelor mijloace de transport, poliţiştii de frontieră împreună cu poliţiştii din cadrul I.P.J. Giurgiu- Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au descoperit, în portbagajul  autoturismului şi printre marfa transportată în autoutilitară, cantitatea 846 bucăţi articole pirotehnice şi 1.600 seturi ce conţin 22.400 cutii cu petarde, artificii şi rachete în greutate totală de 1,8 tone”, informează Poliţia de Frontieră.

Articolele pirotehnice aparţineau şoferilor mijloacelor de transport, un cetăţean român în vârstă de 26 de ani şi un cetăţean bulgar, în vârstă de 39 de ani.

Bunurile, estimate la o valoare de 404.900 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu - Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

În cauză au fost deschise dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de art. 37 lit. a, din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.