Poliţiştii din Călăraşi cercetează trei persoane pentru înşelăciune cu criptomonede. Un bărbat a determinat un altul să-i vireze trei criptomonede, urmând să primească 77.417,42 lei, dar ulterior a invocat o eroare electronică şi a susţinut că tranzacţia nu a fost efectuată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 23 iunie a.c., poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale, împreună cu cei ai Servicului de Investigare a Criminalităţi Economice şi ai Serviciului Criminalistic, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în judeţele Tulcea, Constanţa şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune”, a transmis, vineri, IGPR.  

Sursa citată a precizat că, în fapt, în anul 2018, un bărbat, de 37 de ani, din judeţul Tulcea, ar fi indus în eroare şi ar fi determinat un alt bărbat, să-i vireze din portofelul virtual trei criptomonede, urmând să primească 77.417,42 lei. 

”Ulterior, bărbatul de 37 de ani ar fi invocat că, din cauza unei erori electronice, tranzacţia nu a fost efectuată. După ce persoana vătămată ar fi transferat monedele, acestea ar fi fost redirecţionate către conturile deţinute de o femeie, de 48 de ani, şi un bărbat, de 46 de ani, ambii din municipiul Bucureşti”, mai arată poliţiştii.  

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate, în vederea confiscării, 4 ceasuri de lux, 2.000 de euro, 2 portofole electronice în care sunt stocate criptomonede, în valoare de 40.000 de euro, documente privind efectuarea de tranzacţii financiare, telefone mobile şi medii de stocare. 

”Faţă de bărbatul de 37 de ani, din judeţul Tulcea, a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, iar femeia, de 48 de ani, şi bărbatul, de 46 de ani, sunt cercetaţi pentru complicitate la înşelăciune”, a mai precizat sursa citată.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.