Sute de mii de kilograme şi litri de deşeuri pericoluase au fost descoperite de poliţişti la o firmă din Călăraşi. Unele dintre deşeuri proveneau din spaţiul comunitar, dar şi din afara UE, fiind deschis un dosar penal. S-au prelevat probe din substanţe, dar şi din sol, unde au fost deversate tot felul de deşeuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 6 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Călăraşi au pus în executare un mandat de percheziţie la sediul unei societări comerciale, din judeţul Călăraşi. În urma percheziţiei au fost descoperite şi ridicate 114.850 de kilograme şi 107.200 de litri deşeuri periculoase şi nepericuloase, precum şi un bazin de 5 tone, care conţinea o substanţă de culoare brun-roşcată, deversată în sol pe un perimetru de aproximativ 100 de metri pătraţi”, a transmis, sâmbătă, IGPR, într-un comunicat d epresă.

Potrivit sursei citate, s-a stabilit faptul că deşeurile ar fi fost colectate de o societate comercială, specializată în eliminarea deşeurilor periculoase şi nepericuloase, provenite de la diferite societăţi comerciale din România, ţări membre ale Uniunii Europene, cât şi din ţări din afara spaţiului european.

”De asemenea, au fost ridicate atât probe din sol, cât şi din recipientele descoperite în incinta societăţii de către poliţişti, în vederea continuării cercetărilor, urmând a se stabili trasabilitatea substanţelor”, a mai transmis sursa citată.

În cauza, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de neluarea măsurilor de neutralizare a produselor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri.

La activităţi au participat poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale - Structura Arme chimice, biologice, radiologice, nucleare şi explozivi cu randament înalt (CBRNE) din cadrul Poliţiei Române, precum şi reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.