Patru persoane sunt cercetate în dosarul celor aproape 250 de furturi din locuinţe şi firme comise în Germania, în urma percheziţiilor făcute de poliţiştii din Călăraşi şi din Bayreuth fiind găsite mai multe bunuri sustrase. Prejudiciul cauzat prin aceste fapte, comise în perioada 2017-2019, depăşeşte 2,4 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada aprilie - octombrie 2019, poliţiştii Serviciul de Investigaţii Criminale, în colaborare cu poliţişti germani din cadrul Kriminalpolizei Oberfranken, au documentat activitatea infracţională a unor persoane specializate în furturi din locuinţe şi societăţi comerciale.

"În fapt, începând cu anul 2017, au fost comise, în Germania, în oraşul Bayreuth - landul Bavaria şi în localităţile adiacente, mai multe furturi din societăţi comerciale şi locuinţe, obiective învecinate, fiind sustrase obiecte precum aparatură electronică, scule electrice şi bani. Poliţiştii germani au reuşit să stabilească, în urma investigaţiilor şi a măsurilor procedurale specifice legislaţiei proprii, săvârşirea a 246 de infracţiuni de furt, totalizând un prejudiciu de 2.430.000 de euro, în perioada 2017-2019", arată Poliţia Călăraşi.

Miercuri, poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Călăraşi şi a unui procuror german, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Bayreuth - Germania, au făcut şapte percheziţii  în judeţul Călăraşi.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite diverse bunuri sustrase în Germania, care fac obiectul dosarelor aflate în instrumentarea Kriminalpolizei Oberfranken.

Patru persoane, cu vârste cuprinse între 32 şi 48 de ani, au recunoscut săvârşirea mai multor infracţiuni pentru care sunt cercetate în Germania, solicitând totodată încheierea unor acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorul german.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi furt calificat.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul structurilor de  investigaţii criminale, ordine publică, criminalistică şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, precum şi poliţişti din cadrul Poliţiei Bayreuth.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.