Poliţiştii de frontieră din Călăraşi au descoperit, în semiremorca unui TIR printre încărcătura de nisip, 57 de saci încărcaţi cu frunze de tutun.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 31.01.2023, în Punctul de Trecere a Frontierei Călăraşi, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat un cetăţean bulgar, în vâstă de 49 de ani, conducător al ansamblului rutier. Poliţiştii de frontieră au procedat la controlul documentelor şoferului şi a mijlocului de transport, constatând faptul că acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, agregate din Bulgaria pentru o societate comercială din România”, a transmis, miercuri, Poliţia de Frontieră.

Sursa citată a precizat că, în urma verificărilor, printre încărcătura specificată în documentele de însoţire a mărfii, au fost descoperiţi mai mulţi saci cu frunze uscate de tutun

”S-a stabilit că în autovehicul şoferul transporta 57 de saci din rafie de culoare albă, ce conţineau cantitatea totală de 2.200 kg kilograme tutun. Întreaga cantitate de tutun estimată la o valoare de 110.000 lei a fost reţinută în vederea continuării cercetărilor”, au mai precizat poliţiştii.

În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,”producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.