Trei persoane din Buzău, printre care şi un fost subofiţer de poliţie, pensionat, care a activat mai mulţi ani în cadrul Serviciului Rutier, au fost plasate în arest la domiciliu, într-un dosar al Direcţiei Generale Anticorupţie vizând infracţiuni legate de promovarea examenului de obţinere a permisului de conducere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor DGA Buzău care au făcut cinci percheziţii domiciliare în această cauză, un bărbat care urma să susţină examenul pentru obţinerea permisului de conducere categoria C a apelat, prin intermediul unei rude, la un fost poliţişt al Serviciului rutier pentru ca acesta să intervină pe lângă examinatorii auto din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Buzău, în vederea facilitării promovării probei practice la examen.

În schimbul intervenţiei sale, fostul poliţişt ar fi primit suma de 500 de euro, în 7 iunie, după ce bărbatul a susţinut şi promovat proba practică a examenului.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, urmând a se desfăşura şi alte acte de urmărire penală. Iniţial, cei trei au fost reţinuţi, fiind prezentaţi Tribunalului Buzău cu propunere de arestare preventivă. Ei au fost plasaţi însă în arest la domiciliu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.