Trei bărbaţi cu vârste între 26 şi 50 de ani din comuna Lopătari, judeţul Buzău au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore pentru tăiere fără drept de arbori, furt de arbori şi fals informatic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit IPJ Buzău poliţiştii din cadrul Biroului Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol au percheziţionat, marţi, două domicilii şi sediul unei societăţi comerciale din Lopătari la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional, furt de arbori şi fals informatic.
Astfel, a reieşit că, în perioada 2020-2023, bănuiţii ar fi tăiat fără drept arbori din fondul forestier naţional şi, pentru a da aparenta legalitate activităţii de comerţ şi prelucrare, ar fi trecut drept loc de provenienţă a materialului lemnos partizi legal constituite.
În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 3 motofierăstraie, 5 telefoane mobile şi 14 metri cubi de material lemnos, cherestea răşinoase şi lemn de foc de esenţă fag, estimat de reprezentanţii silvici la 10.000 de lei. 
Au fost puse în executare 3 mandate de aducereiar în baza materialului probator administrat, poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, 3 bărbaţi bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 50 de ani, toţi din comuna Lopătari, judeţul Buzău. Miercuri, cei trei urmează a fi prezentaţi parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.