Şoferul care a provocat accidentul produs produs duminică seară pe DN 10, în judeţul Buzău, în care au fost implicate un microbuz plin cu elevi şi un autoturism, soldat cu 12 răniţi, a fost reţinut luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şoferul în vârstă de 32 de ani a fost reţinut luni pentru 24 de ore, fiind acuzat de conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi vătămare corporală din culpă, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Buzău.

Când a fost testat duminică, după producerea accidentului, bărbatul avea o concentraţie de 0,59 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Un microbuz plin cu elevi ai Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" din Buzău, care se întorceau dintr-o excursie, a fost implicat, duminică seară, într-un accident în localitatea buzoiană Poieni, unde a fost lovit de un autoturism intrat pe contrasens, al cărui şofer era băut. Iniţial, reprezentanţii Poliţiei au anunţat că în urma impactului au fost rănite şase persoane - patru elevi şi cei doi şoferi. Ulterior, numărul victimelor a ajuns la 12.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţiei Judeţean (IPJ) Buzău, un tânăr în vârstă de 32 de ani, din localitatea Beceni, în timp ce se afla la volanul unui autoturism şi se deplasa pe DN 10, din direcţia Buzău către Braşov, ajungând în localitatea Poieni, pe fondul consumului de alcool şi vitezei neadaptate la condiţiile de drum în curbă la dreapta, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un  microbuz de transport persoane, condus de un buzoian în vârstă de 31 de ani, din Nehoiu.

Persoanele rănite în urma accidentului, cei doi şoferi şi zece elevi din microbuz, au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale, iar luni au fost externate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.