Şase persoane din Buzău au fost reţinute, în urma unor percheziţii, în două dosare, pentru braconaj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi furt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit IPJ Buzău, au fost puse în executare 16 mandate de percheziţie, emise de Judecătoriile Buzău şi Pătârlagele, şi au fost reţinute 6 persoane bănuite de braconaj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi furt. 
 
Astfel, la trei localnici din Chiojdu, Cătina şi Siriu poliţiştii au descoperit şi au indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor, peste 60 de elemente de muniţie letală deţinute fără drept, două exemplare de căprior, un laţ, 3 trofee de căprior, 35 de kilograme de carne de vânat, 3 instalaţii de producere a băuturilor spirtoase şi 2.850 de litri de băutură spirtoasă, o cameră de supraveghere a vânatului şi un detector de camere de supraveghere. De asemenea, au fost confiscaţi 32 de metri cubi de material lemnos pentru care deţinătorii nu au putut justifica provenienţa.
 
Cele trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj. 
 
Alţi trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 17 şi 48 de ani, din municipiul Buzău şi Gherăseni, au fost reţinuţi pentru 24 de ore fiind suspectaţi că în perioada decembrie 2023-ianuarie 2024 ar fi pătruns prin efracţie, în incinta sediului unui agent economic din municipiul Buzău, de unde ar fi sustras utilaje electrice, anvelope, jante, radiatoare, generatoare şi componente din cupru cauzând un prejudiciu de 500.000 lei. 
 
Toate cele 6 persoane reţinute pe baza de ordonanţă urmează a fi prezentate, în cursul zilei de marţi, unităţilor de parchet competente pentru a dispune cu privire la măsurile preventive.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.