Şapte persoane cu vârste între 22 şi 42 de ani au fost reţinute pentru 24 de ore, iar asupra a 17 imobile şi 17 autoturisme a fost instituit sechestru asigurator în urma percheziţiilor desfăşurate la Buzău, joi, într-un caz de proxenetism, spălare de bani şi evaziune fiscală cu un prejudiciu estimate la un milion de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit IPJ Buzău, în urma celor 21 de percheziţii domiciliare efectuate joi de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au fost ridicaţi, în vederea continuării cercetărilor, 17.000 de euro, documente, înscrisuri, medii de stocare şi a fost instituit sechestrul asigurător asupra a 17 imobile şi 17 autovehicule.

De asemenea, au fost puse în executare 16 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul poliţiei pentru audieri. 7 persoane, cu vârste între 22 şi 42 de ani, au fost reţinute, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă iar în cursul zilei de vineri urmează a fi prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, pentru a dispune cu privire la măsurile preventive.

Joi poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au efectuat 21 de percheziţii, în judeţul Buzău, la locuinţele unor persoane cercetate pentru comiterea infracţiunilor de proxenetism, spălare de bani şi evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit faptul că persoanele cercetate ar fi determinat mai multe femei să practice prostituţia, cu scopul de a dobândi foloase patrimoniale în propriul interes. Activitatea infracţională s-ar fi desfăşurat pe teritoriul mai multor state din spaţiul european.

Ulterior, din veniturile obţinute ilicit, aceştia ar fi achiziţionat bunuri imobile şi autoturisme de lux. Documentarea activităţii infracţionale s-a realizat prin cooperarea internaţională a poliţiştilor din Buzău cu autorităţile judiciare din celelalte state. Percheziţiile au fost desfăşurate în baza mandatelor emise de Tribunalul Buzău, iar prejudiciul a fost estimat la aproximativ 1 milion de euro.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.