Pompierii din Buzău au intervenit, în noaptea de marţi spre miercuri, pentru stingerea unui incendiu de proporţii care s-a manifestat în zona localităţii Pâclele din comuna Berca, unde sunt conducte de gaze, focul întinzându-se până în apropierea bisericii din sat şi a gospodăriilor de la marginea localităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, sublocotenent Vasile Prahoveanu, incendiul a fost semnalat marţi, la ora 19.45 la 112.

Odată ajunşi la faţa locului, pompierii au constatat că flăcările se întind pe o suprafaţă de circa 150 de hectare şi riscă să se extindă la  gospodării şi la biserica din localitate.

Imediat, a fost dispus suplimentarea forţelor de la detaşamentele de pompieri din Buzău, Râmnicu Sărat şi Mărunţişu. În total, peste 40 de pompieri s-au chinuit noaptea trecută să stingă flăcările care ajunseseră foarte aproape de biserică şi au trecut pe deasupra unei conducte de gaze.

”La ora 19.45 s-a primit un apel la  112 care semnala un incendiu pe raza localităţii Pâclele, comuna Berca. Primele forţe ajunse la faţa locului au
făcut eforturi susţinute pentru protejarea locuinţelor de la marginea localităţii, a bisericii, a unei conducte de gaze şi a unei plantaţii de pin. Forţele au fost suplimentate apoi cu pompieri de la Buzău, Râmnicu Sărat şi de la Mărunţişu, de asemenea a fost activată grupa operativă din cadrul ISU Buzău. În urma incendiului au ars 150 de hectare de vegetaţie uscată, lăstăriş, mărăciniş”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, sublocotenent Vasile Prahoveanu.

Incendii de vegetaţie uscată au fost mai în ultimele ore la Vintilă Vodă unde au ars 50 de hectare de vegetaţie uscată şi la Mărgăriteşti unde a fost cuprinsă de foc o suprafaţă de 100 de hectare.

Pompierii buzoieni se confruntă în această perioadă cu un val de incendii
de vegetaţie uscată. 

Lipsa precipitaţiilor, vântul puternic, dar şi inconştienţa unor oameni care dau foc resturilor vegetale fără acordul autorităţilor şi fără a supraveghea incendiului au generat o creştere alarmantă a numărului de astfel de evenimente, săptămânal pompierii intervenind la zeci de astfel de incendii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.