Direcţia de Sănătate Publică Buzău anunţă primul caz de infectare cu virusul West Nile din acest sezon, la un bărbat din judeţul Prahova care a locuit mai multe săptămâni în comuna buzoiană Beceni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit dr.Carmen Scântei de la DSP Buzău, virusul West Nile a fost confirmat la un bărbat de 66 de ani, originar din Prahova, care a locuit în comuna Beceni înainte de a fi infectat

În urma anchetei epidemiologice, s-a stabilit că bărbatul a locuit la Beceni în perioada 16 mai-1 iunie, unde a fost muşcat de ţânţar şi a dezvoltat meningită cu virus West Nile.

Bărbatul a fost tratat în spital, în judeţul Prahova.

Este primul caz de acest gen înregistrat în acest sezon cald în judeţul Buzău şi în regiune.

Cazul a fost anunţat şi pe pagina de Facebook a Primăriei Beceni. Primarul comunei, Laurentiu Constantin, a anunţat că a dispus dezinsecţia în zona casei de vacanţă a prahoveanului şi în imprejurimi, unde sunt băltiri de apă.

În sezonul 2019, în perioada 03.06.2019-27.11.2019 au fost înregistrate 66 cazuri de infecţie cu virusul West Nile. S-au inregistrat opt decese: Călăraşi - 1, Constanţa - 1, Bucureşti - 1, Buzău - 1,Iaşi - 1, Olt - 1, Teleorman - 1 şi Vrancea - 1.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.