Poliţiştii şi procurorii DIICOT Buzău au făcut, joi, 13 percheziţii în judeţul Buzău, la persoane bănuite de trafic de droguri. Indivizii se aprovizionau din Brăila, Galaţi şi din Capitală, iar drogurile le vindeau în Buzău, inclusiv în localităţi rurale, şi la 300 de lei pentru un gram.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform IPJ Buzău, din 2020 şi până în prezent, 9 bărbaţi s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc şi substanţe cu efect psihoactiv de la persoane din Galaţi şi Bucureşti, pe care le-ar fi vândut în Buzău.

La rândul lor, procurorii DIICOT susţin că indivizii se aprovizionau şi din Brăila, iar drogurile le vindeau în judeţul Buzău, cu preţuri care  variau de la câteva zeci de lei la câteva sute de lei.

"În cauză s-a reţinut faptul că mai multe persoane au desfăşurat activităţi de procurare, transport, depozitare, preparare şi vânzare de droguri de risc şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Substanţele erau procurate de către dealerii locali, în principal, de la persoane de pe raza municipiilor Brăila, Galaţi şi Bucureşti şi oferite către consumatorii de pe raza judeţului Buzău, preţurile variind în funcţie de tipul şi cantitatea de substanţă interzisă: 45-60 lei/gram canabis, 200-300 de lei/gram (pulbere substanţă activă), 10-50 lei/pacheţel cu fragmente vegetale psihoactive", se arată într-un comunicat remis de DIICOT.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate droguri şi etnobotanice.

De asemenea, au fost puse în executare 9 mandate de aducere, persoanele depistate fiind duse la sediul DIICOT Buzău pentru audieri.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.