Poliţiştii din Buzău au făcut 12 percheziţii la persoane bănuite ar fi confecţionat şi modificat arme, muniţii şi componente esenţiale ale acestora, în scopul utilizării lor în activităţi de braconaj. S-au confiscat 15 arme, 900 de cartuşe, dar şi dispozitive de iluminare pe timp de noapte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de IPJ Buzău, poliţiştii au organizat 12 percheziţii în localităţile Pârscov, Tisău, Măgura, Unguriu,  Berca vizate fiind persoane bănuite că ar fi confecţionat şi modificat arme, muniţii pe care le foloseau în activităţi de braconaj.

Este vorba despre 12 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 66 de ani, dintre care doi posesori de arme de vânătoare.

Potrivit anchetatorilor, trei dintre bănuiţi, cu vârste cuprinse între 36 şi 66 de ani, ar fi confecţionat şi modificat arme, muniţii şi componente esenţiale ale acestora, în scopul vânării fără drept a animalelor sălbatice.

Alţi trei dintre suspecţi luau armele şi plecau în pădure, unde vânau ilegal. Braconierii păstrau armele, muniţia, carnea şi părţi de vânat la diferite rude şi cunoscuţi, sau ascunse în diverse locuri din apropierea casei, încercând astfel să se ascundă de oamneii legii.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 15 arme, tuburi de cartuşe şi mai multe componente de arme letale, 30 de kg de alice şi proiectile, aproximativ 900 de cartuşe de vânătoare deţinute legal, dar şi pulbere şi dispozitive pentru confecţionare muniţii, dispozitive de iluminare, optice şi de vedere pe timp de noapte. De asemenea, au confiscat aproximativ 120 kg de carne vânat. Din locuinţele braconierilor, poliţiştii au ridicat şi aproximativ 2000 de ţigarete fără timbru şi peste 6.000 de lei.

Faţă de 5 bănuiţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 66 de ani, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj. Doi dintre ei au fost arestaţi preventiv.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.