Poliţiştii şi procurorii DIICOT Buzău au destructurat miercuri o grupare infracţională suspectată de proxenetism şi spălare de bani, infracţiuni comise pe teritoriul mai multor state europene. Un număr de 13 percheziţii la 12 adrese din Buzău şi Prahova au fost făcute miercuri, 9 dintre suspecţi fiind duşi la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, 13 percheziţii au fost efectuate miercuri de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - B.T. Buzău.

12 persoane cu vârste între 25 şi 50 de ani sunt suspectate de proxenetism şi spălare de bani, acţiuni ce au fost comise în mai multe ţări din spaţiul european.

Din cercetări s-a stabilit că bănuiţii s-ar fi constituit într-un grup cu scopul de a exploata mai multe tinere si de a obţine bani de pe urma acestei activităţi.

Astfel, aceştia ar fi recrutat 18 tinere, dintre care 16 din România şi două din Bulgaria. Ulterior, tinerele ar fi practicat prostituţia în folosul bănuiţilor pe teritoriul Spaniei, Germaniei, Elveţiei şi în Marea Britanie.

”Membrii grupului ar fi avut sarcini distincte în activitatea infracţională, prestabilite, cu rol de a recruta, de a determina tinerele să practice prostituţia, de a selecta zonele şi locaţiile în vederea practicării prostituţiei, de a transfera în România prin interpuşi sumele de bani obţinute ilicit, respectiv de a investi banii prin achiziţii în ţară. Astfel, din foloasele patrimoniale obţinute ilegal, aceştia ar fi achiziţionat bunuri imobile şi autoturisme de lux.”, precizează Poliţia Română.

Activităţile au fost desfăşurate în baza mandatelor emise de Tribunalul Buzău, iar prejudiciul a fost estimat la 300.000 de euro.

Conform DIICOT, gruparea ar fi fost constituită încă din anul 2010, la nivelul unei familii din judeţul Buzău, iar ulterior, din anul 2014, la această grupare ar fi aderat până la nivelul anului 2019 şi alte persoane. ”

Asocierea infracţională a avut ca scop obţinerea de importante sume de bani de pe urma practicării prostituţiei de către un număr de 18 tinere, dintre care 16 din România şi două din Bulgaria, pe teritoriul mai multor state europene, în special Spania şi Germania, sume a căror origine ilicită a fost ascunsă ori disimulată prin transferuri în România, prin conturi bancare sau sisteme de transfer monetar rapid ori prin achiziţii de imobile şi autoturisme de lux.”, transmit procurorii DIICOT. Suspecţii recrutau şi apoi înlesneau practicarea prostituţiei de către diverse tinere pe teritoriile mai multor state europene.

Pentru recrutare a fost utilizată metoda ”lover boy”, ce constă în manifestarea de sentimente de afecţiune însoţită de promisiunea întemeierii unei familii, promisiune materializată în unele cazuri prin încheierea formală de căsătorii. Apoi, membrii grupării identificau cluburi in statele de destinaţie, unde tinerele urmau să fie plasate pentru practicarea prostituţiei. Tinerele erau cazate în apartamente închiriate ori în cluburile unde practicau prostituţia.

Ulterior, membrii grupării le supravegheau pe tinere astfel încât acestea să rămână în zona lor de control şi influenţă a membrilor.

Banii obţinuţi din prostituţia tinerelor ajungeau la proxeneţi prin diverse metode. Odată intraţi în posesia banilor, proxeneţii i-au investit în afaceri, imobile ori autoturisme de lux, bunuri ce erau achiziţionate pe numele lor ori pe numele altor persoane şi revândute ulterior.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate înscrisuri, sumele de 21.900 de lei şi 7.690 de euro şi medii de stocare.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 9 persoane. Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, sub coordonarea procurorului de caz, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani.

Poliţiştii romţni au cooperat cu autorităţile poliţieneşti din Spania, Germania şi Marea Britanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.