Jandarmii buzoieni au intervenit în sprijinul unui grup format din 4 adulţi şi un bebeluş de 10 luni, care au pornit în drumeţie iar la un moment dat s-au rătăcit. Grupul a fost găsit după mai bine de 2 de ore de la apelul la 112.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Jandarmeriei Buzău, sâmbătă seară,  în jurul orei 17.45, prin apel la 112, o persoană a sesizat faptul că, alături de alte trei persoane şi un copilaş de 10 luni, a plecat în drumeţie din localitatea Nucu spre localitatea Aluniş, ajungând, la un moment dat, într-un punct în care grupul nu reuşeşte să se mai orienteze pentru a se întoarce.

Imediat, a fost direcţionată către zona indicată o patrulă de jandarmi din cadrul Postului Montan Nehoiu, iar în jurul orelor 20.00, persoanele au fost găsite, fiind conduse către locul unde aveau parcat mijlocul de transport.

Imediat după recuperarea persoanelor rătăcite, patrula montană s-a deplasat spre Penteleu, unde, tot prin apel 112 a fost semnalată prezenţa unui pui de urs în apropierea unui pensiuni. Având în vedere probabilitatea ridicată ca ursoaica să fie în apropiere, jandarmii montani au desfăşurat activităţi de prevenire, informând operatorii economici şi turiştii să evite zona, care a fost monitorizată până când animalul s- a retras în pădure.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.