Incendiul care a cuprins, marţi seară, hala unei societăţi din Buzău care se ocupă cu reciclarea materialelor nu a fost stins, iar şapte echipaje de pompieri intervin şi la această oră în încercarea de a lichida incendiul, care a fost cel mai mare din ultimii ani înregistrat la Buzău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Pompier, transportat la spital după ce s-a intoxicat cu fum în timpul intervenţiei la incendiul din Buzău. VIDEO

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, sublocotenent Vasile Prahoveanu, miercuri dimineaţă, şapte echipaje de pompieri intervin pentru stingerea incendiului. În zonă se află un utilaj cu care mormanele de deşeuri care fumegă încă sunt întoarse, iar pompierii stropesc cu apă pentru a evita reizbucnirea unui incendiu de amploare. 

Pe parcursul întregii nopţi, pompierii au intervent pentru stingerea incendiului, în total fiind angrenaţi 90 de pompieri cu 18 autospeciale de la ISU Buzău, Prahova, Ialomiţa, Brăila şi din Bucureşti. Toţi pompierii de la ISU Buzău au fost chemaţi de acasă şi au intervenit pentru stingerea incendiului care a cuprins depozitul de materiale reciclabile şi fier vechi. Misiunea a fost cu atât mai dificilă cu cât la un moment dat a început să sufle vântul, iar în curtea societăţii nu exista un hidrant, pompierii fiind nevoiţi să se alimenteze de la alte societăţi. 

Cei 200 de oameni care au fost evacuaţi din locuinţele situate în apropierea firmei la care s a produs incendiul s-au întors la casele lor aproape de miezul nopţi,i după ce autorităţile au concluzionat că nu mai sunt riscuri pentru ei. 

În cursul zilei de miercuri, după ce incendiul va fi stins, autorităţile vor trebui să demareze o anchetă pentru a stabili cauza dezastrului şi pentru a dispuse măsuri, dacă se impun. Potrivit reprezentanţilor ISU Buzău, firma la care a avut loc incendiul nu avea nevoie de autorizaţie emisă de pompieri.

Un incendiu puternic a cuprins, marţi seară, hala unei societăţi comerciale din municipiul Buzău care se ocupă de reciclarea diverselor materiale. Norul imens de fum se putea observa de la zeci de kilometri distanţă, iar ISU a transmis un mesaj de avertizare prin Ro-Alert. Un pompier a fost transportat la Spitalul Judeţean Buzău după ce s-a intoxicat cu fum în timpul misiunii de stingere a incendiului.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.