Un incendiu de proporţii a cuprins, luni, o gospodărie si o microfermă din localitatea Lopătari, judeţul Buzău. Până acum au murit peste 250 de oi, dar si patru vaci şi un cal, iar pompierii continuă intervenţia, incendiul nefiind încă lichidat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ISU Buzău, pompierii au fost solicitaţi, luni după-amiază, să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinţă şi un adăpost animale din localitatea Jariştea, comuna Lopătari.

La faţa locului au fost dislocate două autospeciale de stingere, o autospecială de transport şi o autoşenilată.

Autospecialele au ajuns la circa 3 kilometri de zona de manifestare a incendiului, deplasarea făcându-se de acolo pe jos.

În momentul sosirii la locul intervenţiei, incendiul se manifesta la locuinţă, pe aproximativ 300 de metri pătraţi, la un adăpost animale, pe aproximativ 350 metri pătraţi, şi la circa 15 tone furaje.

În urma incendiului, au murit deja 250 de oi, patru vaci şi un cal, fiind salvate aproximativ 100 de oi. Popierii intervin în continuare, incendiul nefiind încă lichidat. 

Pompierii din judeţul Buzău se confruntă în această perioadă cu un val de incendii, majoritatea de vegetaţie uscată, după ce gospodarii îşi curăţă terenurile, iar focul scapă de sub control din cauza vântului puternic.

De la începutul anului, s-a înregistrat acelaşi număr de incendii de vegetaţie uscată ca pe tot parcursul anului trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.