Zeci de pompieri şi voluntari intervin de ore bune pentru a stinge un incendiu de pădure izbucnit, duminică, în comuna Mânzăleşti din judeţul Buzău. Misiunea pompierilor este extrem de dificilă pentru că focul a cuprins o porţiune de pădure situată chiar pe nişte stânci, unde nu se poate ajunge cu nici un mijloc de transport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Mai mult, din cauza temperaturilor crescute înregistrate din cauza incendiului, bolovani de pe versant se desprind şi cad punând în pericol viaţa salvatorilor.

”Intervenţia are un grad de risc ridicat, din cauza focarului ce s-a dezvoltat într-o zonă cu stânci care, din cauza temperaturilor dezvoltate de incendiu, se desprind, punând în pericol personalul participant la stingere. Zona este greu accesibilă, deplasarea se face pe jos, materialele necesare stingerii fiind transportate cu ajutorul ATV-ului. În prezent se lucrează la lichidare, folosindu-se ca metode de stingere îndepărtarea materialelor combustibile din zona de ardere şi folosirea de cantităţi limitate de apă transportate de către militari cu atomizoare portabile”, a declarat Vasile Prahoveanu purtător de cuvânt al ISU Buzău.

Pentru a ajunge în zona de unde pot acţiona, pompierii sunt nevoiţi să meargă pe jos aproximativ 2 kilometri.

Incendiul a fost anunţat la 112 duminică, în jurul orei 12.45, iar de atunci pompierii lucrează pentru lichidare focului. Din cauza riscului sporit pe timpul nopţii, acţiunea a fost sistată şi reluată în cursul dimineţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.