Două localităţi din comuna Lopătari, judeţul Buzău, au rămas izolate în urma viiturii produse, luni seară, pe pârâul Slănic, fiind distruse mai mule treceri amenajate pe tuburi, un pod şi o punte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit primarului din Lopătari, Vasile Lefter, în satele Vârteju şi Săreni se poate ajunge doar pe jos, distanţele care trebuie parcurse fiind considerabile. Astfel, pentru a ajunge din centrul comunei Lopătari la Săreni trebuie făcut un ocol de trei kilometri, iar pentru a ajunge la Vârteju trebuie mers prin pădure, pe poteci greu accesibile.
 
În cele două sate locuiesc aproximativ 160 de persoane. 
 
Primarul a mai spus că situaţia este cu atât mai gravă cu cât Primăria a cheltuit deja toţi banii alocaţi pentru construcţia de drumuri în acest an.
 
”Nu am niciun leu prevăzut la ora actuală, toţi banii pe care i-am avut pe drumuri i-am folosit la balastări şi refacerea drumurilor săteşti şi comunale. Noi intervenim cu utilajele noastre să refacem calea de acces către cele două cătune, dar nu ştiu ce vom reuşi pentru că acum plouă din nou şi ne aşteptăm la ce e mai rău”, a precizat primarul comunei Lopătari.
 
Judeţul Buzău se află până miercuri dimineaţă sub avertizare cod galben de ploi şi vijelii.
 
Potrivit reprezentanţilor de la Direcţia Apelor Buzău-Ialomiţa, luni, la Lopătari, pe râul Slănic a fost depăşită cota de atenţie cu 10 centimetri, înregistrându-se un debit de 83 de metri cubi pe secundă.
 
Comuna Lopătari a fost afectată, luni seară, de o viitură formată din cauza unei ploi torenţiale, care a dus la ieşirea din matcă a pârâului Slănic, mai multe poduri şi anexe gospodăreşti fiind distruse.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.