Trei bărbaţi care au braconat un cerb carpatin a cărui valoare a fost apreciată la 6.000 de euro au fost identificaţi de poliţiştii buzoieni la aproape un an de la comiterea infracţiunii. Doi dintre ei au fost deja reţinuţi şi urmează a fi prezentaţi Judecătoriei Pătârlagele în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, Mihail Drăghiciu, a declarat, vineri, că poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au identificat şi reţinut principalii bănuiţi de comiterea unei infracţiuni de braconaj.

Fapta a fost sesizată Poliţiei la începutul lunii octombrie 2016.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că trei bărbaţi din localitatea Cătina, cu vârste cuprinse între 37 de ani şi 64 de ani, ar fi participat fără drept la o partidă de vânătoare neautorizată pe raza pădurii din extravilanul localităţii Cătina, ocazie cu care a fost braconat un exemplar de cerb carpatin, de aproximativ 250 de kilograme.

În urma probatoriului administrat şi a unor activităţi complexe realizate prin metode criminalistice, a fost probată activitatea infracţională a celor trei bănuiţi, iar faţă de doi bărbaţi în vârstă de 57 şi 64 de ani a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Prejudiciul creat se ridică la valorarea de 6.000 de Euro.

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţişti sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele, unde bănuiţii urmează a fi prezentaţi în vederea dispunerii de măsuri preventive. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.