Doi bărbaţi au ajuns la Spitalul Judeţean din Buzău cu zgârieturi şi muşcături pe corp, după ce au fost atacaţi pe un izlaz de o ursoaică şi de puii acesteia. Autorităţile din localitatea Chiojdu, unde s-a produs incidentul, solicită schimbarea legii, pentru a fi permisă împuşcarea urşilor, care atacă tot mai des gospodăriile din zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit primarului comunei Chiojdu, Andrei Fătu, doi bărbaţi, unul de aproape 40 de ani şi celălalt de aproximativ 60 de ani, au fost atacaţi, miercuri, de o ursoaică şi de puii acesteia, în momentul în care se aflau pe un izlaz.

“S-au dus să delimiteze un islaz, a ieşit uroasica şi i-a atacat. Pe cel tânar l-a rănit mai rău pe coapsă, pe coaste, la mâini, la picioare, l-a muşcat rău, iar celuilalt i-a rupt o mână sau un picior”, a declarat primarul Andrei Fătu.

Cei doi bărbaţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, iar medicii care îi îngrijesc spun că aceştia sunt acum în afara oricărui pericol.   

În ultima perioadă, atacurile urşilor s-au înmulţit în Munţii Buzăului, întrucât vânătoarea acestora este interzisă, putând fi făcută doar cu aprobări speciale.

“Avem mereu problemele, urşii atacă oamenii, animalele. Ce ar fi de făcut? Să schimbe legea ca vânătorii să facă partide de vânătoare să-i înlăture, măcar să-i îndepărteze, deşi eu cred că bine ar fi să se revină la vechea lege,  să mai rărească din ei prin împuşcare, nu braconaj, totul legal”, a mai spus primarul comunei Chiojdu.

În această perioadă, urşii au atacat gopodării din localităţile de munte ale judeţului Buzău. La Colţi, animalele sălbatice au coborât din pădure până la casele oamenilor, unde au omorât porci şi capre. Atacuri similare au fost şi la Pătârlagele, în timp ce la Mărgăriteşti urşii au distrus mai mulţi stupi de albine.

Oamenii se tem că ar putea fi atacaţi de animalele sălbatice, motiv pentru care autorităţile locale au făcut mai multe demersuri la Agenţia pentru Protecţia Mediului, pentru stablirea pagubelor în vederea acordării de despăgubiri, dar şi la Garda Forestieră Vrancea pentru ca animalele să poată fi capturate sau împuşcate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.