Un bărbat din localitatea buzoiană Colţi care se deplasa cu o căruţă a fost rănit, luni, după ce calul s-a speriat de un urs, bărbatul a căzut, iar atelajul a trecut peste el. Primarul comunei spune că oamenii sunt terorizaţi de urşii care vin după hrană până în gospodării unde provoacă stricăciuni şi ucid animalele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, Mihail Drăghiciu, incidentul s-a produs, luni, pe un drum sătesc din localitatea Colţi.

Un bărbat de 40 de ani a fost rănit după ce, într-o pantă, căruţa în care se afla şi care nu transporta nimic s-a răsturnat, omul fiind rănit de roţile căruţei care au trecut peste el. Din primele date, calul s-ar fi speriat de un urs.

Conform sursei citate, bărbatul a fost grav rănit, fiind transportat la Spitalul Orăşenesc din Nehoiu.

Potrivit primarului din Colţi, judeţul Buzău, urşii sălbatici au ajuns să-i terorizeze pe localnici. Animalele vin din pădure aproape de gospodării, în căutare de hrană, şi, fie omoară porci, capre sau oi, fie provoacă stricăciuni în curţile oamenilor.

În acest an, urşii au atacat în mai multe rânduri gopodării din localităţile de munte ale judeţului Buzău. La Colţi, primăvara trecută, animalele sălbatice au coborât din pădure până la casele oamenilor, unde au omorât porci şi capre.

Atacuri similare au fost şi la Pătârlagele, în timp ce la Mărgăriteşti urşii au distrus mai mulţi stupi de albine. La finele lunii mai, la Chiojdu, doi bărbaţi au ajuns la Spitalul Judeţean din Buzău cu zgârieturi şi muşcături pe corp, după ce au fost atacaţi pe un izlaz de o ursoaică şi de puii acesteia.

Atacurile urşilor s-au înmulţit în Munţii Buzăului, întrucât vânătoarea acestora este interzisă, putând fi făcută doar cu aprobări speciale.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.