Aproape 80 de incendii de vegetaţie uscată, care s-au întins pe o suprafaţă de circa 1.370 de hectare, au avut loc la finalul săptămânii trecute în judeţul Buzău. Pompierii spun că de zece ani nu s-au mai confruntat cu o asemenea situaţie. De la începutul anului, aproape 5.000 de hectare de teren au fost incendiate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, sublocotenent George Creţu, la sfârşitul săptămânii trecute, au fost înregistrate 79 de arderi necontrolate, fiind afectată o suprafaţă totală de 1.370 de hectare. 

Este vorba despre incendii de vegetaţie uscată, scăpate de sub control după ce proprietarii terenurilor au curăţat parcelele şi au dat foc resturilor vegetale, fără aprobare din partea autorităţilor şi fără a supraveghea focul.

În total, de la începutul anului şi până vineri, în judeţul Buzău au mai fost 203 astfel de incendii cu o suprafaţă afectată de circa 3.000 de hectare.

”Acest început de an este una din cele mai dificile perioade întâlnite în experienţa noastră. În ultimii 10 ani, nu ne-am întâlnit cu atât de multe intervenţii pentru stingere incendii vegetatie uscată. Au fost suplimentate forţele aproape zilnic din turele libere, s-au parcurs sute de kilometri pentru a stinge aceste incendii”, a declarat George Creţu.

Unul dintre cele mai puternice incendii înregistrate la finalul săptămânii a fost la o fermă din localitatea buzoiană Stâlpu. Focul care s-a extins de la vegetaţia uscată şi a cuprins 250 de tone de furaje aparţinând fermei respective unde erau crescute sute de vaci şi oi.

Pompierii au evacuat 180 de vaci şi 50 de oi, fără a fi înregistrate victime.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.