Un amplu exerciţiu tactic de simulare a două accidente rutiere cu victime multiple şi cu activarea Codului Roşu de Intervenţie a fost organizat sâmbătă de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău pe DN2 (E85), la acesta participând 120 de forţe de intervenţie cu 40 de autospeciale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform scenariului, în zona localităţii Căldăruşanca, pe DN 2 (E85) un autoturism cu două persoane, un microbuz cu 17 persoane şi o autospecială de transport produse cu caracter special (muniţie), s-au ciocnit, accidentul soldându-se cu opt victime rănite grav dintre care două încarcerate în autoturism.

FOTO: Ciprian Sterian / News.ro
FOTO: Ciprian Sterian / News.ro

Accidentul a fost anunţat la 112 de către nouă şoferi, care au sunat concomitent la numărul de urgenţă, la faţa locului ajungând prima dată un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă de la Mihăileşti, localitate situată la aproximativ cinci kilometri, urmată de forţele de intervenţie ale ISU Ialomiţa situate la aproximativ 20, de echipajele ISU Buzău, ale Serviciului de Ambulanţă şi ale Inspectoratului de Jandarmi.

Pompierii şi paramedicii SMURD au asigurat descarcerarea şi triajul victimelor care ulterior au fost preluate de ambulanţe şi transportate la Spitalul Judeţean Buzău.

FOTO: Ciprian Sterian / News.ro
FOTO: Ciprian Sterian / News.ro

În acelaşi timp cu evenimentul de la Căldăruşanca, tot în cadrul acestui exerciţiu, un alt eveniment rutier a fost înregistrat la ieşirea din Râmnicu Sărat tot pe DN 2 (E85). Scenariul de acolo a prevăzut producerea unui accident rutier între două autoturisme, ambele cu câte cinci persoane, rezultând şase victime rănite grav dintre care patru încarcerate iar patru cu răni uşoare.

FOTO: Ciprian Sterian / News.ro
FOTO: Ciprian Sterian / News.ro

La exerciţiu au participat aproximativ 120 de pompieri, paramedici, medici, asistenţi medicali, poliţişti şi jandarmi, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă propuse fiind dislocate un număr de 40 autospeciale de intervenţie.

FOTO: Ciprian Sterian / News.ro
FOTO: Ciprian Sterian / News.ro

Circulaţia in zona desfăşurării exerciţiului s-a desfăşurat cu restricţii, pe un singur sens de mers vreme de aproximativ două ore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.