Cincisprezece tineri cu vârste între 18 şi 23 de ani, din judeţul Buzău, au fost duşi la audieri, miercuri, la sediul Biroului Teritorial al DIICOT, în urma a 18 percheziţii făcute de poliţişti şi procurori pentru destructurarea unei grupări care procura şi vindea cannabis în judeţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Miercuri, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Buzău, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, au făcut 18 percheziţii domiciliare în judeţul Buzău, pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de droguri de risc.

Poliţiştii buzoieni şi procurorii DIICOT aveau în monitorizare 15 tineri încă din luna februarie a acestui an, când au aflat că aceştia cumpără droguri de risc, în special cannabis, de la dealeri din Bucureşti, iar ulterior le vând în localităţile de domiciliu - municipiul Buzău şi comunele Cernăteşti, Săpoca, Beceni şi Mânzăleşti, pentru a-şi asigura consumul propriu în mod gratuit.

Potrivit DIICOT, din luna februarie şi până în prezent, ei ar fi revândut droguri către peste 85 de tineri.

”Ca mod de operare s-a reţinut faptul că membrii grupării infracţionale îşi desfăşurau activitatea pe două paliere, respectiv cel de aprovizionare, constituit din dealerii principali cu legături în alte judeţe, în special în municipiul Bucureşti, de unde s-au aprovizionat, în mod constant, individual sau în comun, cu cannabis, pe care l-au distribuit ulterior pe piaţa consumatorilor de pe raza judeţului Buzău, şi un palier constituite din consumatori de droguri furnizate de dealeri principali, care au revândut la rândul lor o parte din aceste substanţe interzise pentru a-şi asigura în principiu consumul propriu în mod gratuit”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Conform sursei citate, în perioada stării de urgenţă (16.03.2020-15.05.2020), din cauza restricţiilor de circulaţie aferente, primul palier s-a restrâns la mai puţini dealeri care s-au deplasat totuşi în municipiul Bucureşti în vederea aprovizde lei şi medii de stocare.

De asemenea, 15 persoane au fost duse la audieri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.