Un bărbat de 37 de ani a fost sancţionat de poliţiştii de la Brigada Rutieră din Bucureşti cu avertisment scris şi 3 puncte de penalizare după ce, în timp ce se afla la volanul unui autoturism în mers, o fetiţă a fost filmată ieşită pe unul dintre geamurile din spate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cercetările au început în urma apariţiei în spaţiul public a unei filmări în care se observă faptul că, într-un autoturism aflat în deplasare, un copil este ieşit pe unul dintre geamurile laterale din spate.
 
”În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 37 de ani, precum şi pasagera din spate, o femeie în vârstă de 37 de ani. Totodată, din verificări a reieşit faptul că pentru un interval scurt de timp, minora nu ar fi fost fixată şi prinsă într-un scaun auto omologat”, a transmis Brigada Rutieră.
 
Potrivit sursei citate, ”faţă de conducătorul autovehiculului au fost dispuse măsuri în conformitate cu prevederile legale, iar cele două persoane au fost prelucrate în legătură cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice referitoare la modalitatea transportării în siguranţă a persoanelor minore în autovehicule”.
 
”În acest context, atragem atenţia asupra riscurilor şi consecinţelor pe care le implică nerespectarea obligaţiei conducătorului de autovehicul de a se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate”, au mai arătat poliţiştii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.