Poliţiştii şi procurorii din Bucureşti au făcut, marţi, percheziţii la un bărbat care transmitea programe radio neautorizat, cu ajutorul unei antene montate pe terasa blocului în care locuieşte. Activitatea ilegală a început din 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 4, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, efectuează percheziţii domiciliare, în două locaţii din municipiul Bucureşti”, anunţă, marţi, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că se efectuează cercetări într-un dosar penal faţă de o persoană bănuită de săvârşirea infracţiunii de transmisie a serviciilor de radiodifuziune fără licenţă de emisie sau licenţă de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru, în formă continuată.

”În urma probatoriului administrat, a reieşit faptul că, în perioada iulie 2021 - ianuarie 2023, persoana bănuită, utilizând o antenă de emisie montată pe terasa blocului unde locuieşte, ar fi emis de mai multe ori radio neautorizat ce conţinea programe de muzică, activitate ce presupunea şi intrarea în legătură directă cu ascultătorii. În urma percheziţiilor, au fost identificate dispozitive pe care bărbatul le-ar fi utilizat în activitatea infracţională şi au fost identificate şi ridicate probe şi mijloace materiale de probe”, a mai transmis sursa citată.

Suspectul a fost găsit şi va fi audiat.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare  a Criminalităţii Economice – Sector 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă  Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 96 al. 1 din Legea Audiovizualului nr. 504/2002.

Acţiunea beneficiază de sprijinul reprezentanţilor Autorităţii Naţionale pentru Administrarea şi Reglementarea în Comunicaţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.