Poliţiştii şi procurorii au făcut percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Călăraşi, la persoane suspectate de şantaj şi violare de domiciliu. Suspecţi au contactat victima printr-o aplicaţie online, cerându-i bani pe care-i datora o rudă a sa. Două persoane au fost reţinute, iar bani şi autoturisme de lux au fost indisponibilizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de  22 martie 2022, poliţişti din cadrul Direţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare 6 mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi judeţul Călăraşi, precum şi mai multe mandate de aducere într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi violare de domiciliu”, anunţă, miercuri, Poliţia Capitalei.  

Sursa citată a precizat că cercetările au fost declanşate la începutul lunii februarie, când o persoană a reclamat faptul, că prin intermediul unei aplicaţii online, a fost contactat şi ameninţat, fiindu-i solicitată o sumă de bani pe care o datora o rudă a sa. 

”De asemenea, în acelaşi context, la adresa de domiciliu a altor rude, doi bărbaţi ar fi pătruns fără drept, pentru a găsi persoana ce datora suma de bani. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate şi ridicate mai multe probe şi mijloace de probă, precum şi suma de aproximativ 60.000 de euro”, au mai transmis poliţiştii.  

Aceştia au precizat că 3 autoturisme de lux au fost indisponibilizate, iar 5 persoane au fost conduse la audieri. 

”În baza probatorului administrat, doi bărbaţi, de 31 şi respectiv 32 de ani au fost reţinuţi. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj şi violare de domiciliu”, a mai precizat POliţia.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.