Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 afirmă că fostul poliţist care şi-a ameninţat o vecină i-a indus acesteia o stare de temere, ameninţând-o în mod repetat cu moartea. Totodată, ei precizează că, în cazul bărbatului, controlul judiciar este singura măsură preventivă aplicabilă, date fiind limitele de pedeapsă pentru infracţiunile din dosar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a transmis, miercuri, că în 9 ianuarie s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi ulterior luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de inculpatul C.C., pentru două infracţiuni de ameninţare, prev. şi ped. de art. 206 alin. (1) C.pen., şi o infracţiune de distrugere, prev. şi ped. de art. 253 alin. (1) C.pen., cu aplic. art. 38 alin. (1) C.pen.

”În fapt s-a reţinut că în data de 08.01.2024, în jurul orei 03:30, în timp ce se afla în incinta unui imobil situat pe raza sectorului 5 al municipiului Bucureşti, inculpatul C.C. a provocat distrugeri la nivelul uşii de acces a locuinţei persoanei vătămate P.E, spărgându-i geamul cu un obiect dur şi a ameninţat-o pe aceasta cu acte de violenţă, spunându-i că o va împuşca şi o va omorî, aspecte ce i-au creat persoanei vătămate o stare de temere”, a arătat sursa citată.

Ulterior, în jurul orei 5:30, el a ameninţat-o din nou pe persoana vătămată P.E cu acte de violenţă, spunându-i că o va omorî, aspecte ce i-au creat o stare de temere.

Procurorii au menţionat că, la percheziţia domiciliare la locuinţa bărbatului, au fost găsite trei arme, dintre care două letale (toate deţinute în mod legal de către inculpat), precum şi muniţie corespunzătoare. Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării speciale, fiind instituită măsura asigurătorie a sechestrului asupra acestora.

Potrivit sursei citate, din cercetări nu a rezultat că vreuna dintre persoanele implicate în conflict ar fi fost privată de libertate.

”De menţionat faptul că măsura controlului judiciar este singura măsură preventivă aplicabilă în cauză, date fiind limitele de pedeapsă prevăzute de legea penală pentru infracţiunile ce fac obiectul dosarului”, a precizat sursa citată.

Bucureşteanul ridicat, luni, de poliţiştii de la acţiuni speciale, după ce a spart geamul de la intrarea în locuinţa unei vecine şi a ameninţat-o pe femeie, ulterior baricadându-se în propriul apartament, este unul dintre liderii formaţiunii Mişcarea România Suverană (MRS), partid condus de fostul ministru al Afacerilor Interne Carmen Dan. Aceasta transmitea, într-un comunicat dat publicităţii la câteva ore de la incidentele violente, că partidul „va analiza în cadrul instituţional măsurile care se impun a fi luate” în privinţa bărbatului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.