Direcţia Generală Anticorupţie anunţă, joi, că a instrumentat două dosare în Bucureşti, în legătură cu eliberarea permiselor şi înmatricularea autoturismelor. Două persoane au fost plasate sub control judiciar, una a oferit mită poliţistului examinator pentru a promova proba practică. Cea de=a doua persoană a pretins bani pentru o presupusă influenţă pe care ar avea-o asupra angajaţilor Direcţiei Generale Permise de Conducere şi Înmatriculări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Direcţia Generală Anticorupţie anunţîă, joi, că au fost instrumentate două dosare în Bucureşti, având legătură cu probele pentru obţinerea permisului de conducere.

”În data de 22.02.2023, în  urma unui apel efectuat la Linia Call center anticorupţie de către un agent de poliţie din cadrul Serviciului regim permise şi înmatriculări Bucureşti, lucrători de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Anchete, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au procedat la constatarea infracţiunii de dare de mită la scurt timp după ce o persoană i-a oferit poliţistului o sumă de bani pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu”, a transmis DGA.

Sursa citată a precizat că, în cursul aceleiaşi zile, la finalul examinării practice pentru obţinerea permisului de conducere, după ce agentul constatator i-a comunicat calificativul ”respins”, persoana în cauză i-a oferit, cu titlu de mită, suma de 300 de euro pentru ca agentul de poliţie să îi acorde calificativul ”admis” la proba practică.

În acest dosar, faţă de inculpat, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

”Totodată, astăzi, 23 februarie 2023, lucrători de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Anchete, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în executare 1 mandat de aducere emis pe numele unei persoane fără calitate specială şi 1 mandat de percheziţie domiciliară la adresa unde locuieşte acesta, în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă”, mai arată sursa citată.

Poliţiştii anticorupţie precizează că, în perioada 05-06.09.2022, inculpatul a pretins şi primit de la un martor denunţător suma de 3.000 de lei şi două parfumuri în schimbul traficării unei presupuse influenţe asupra directorului Direcţiei Generale Permise de Conducere şi Înmatriculări şi a poliţistului examinator în scopul promovării probei practice pentru obţinerea permisului de conducere. 

”Ulterior, în data de 09.09.2022, inculpatul în cauză a pretins şi primit de la acelaşi martor denunţător suma de 1.600 de lei pentru a-şi trafica presupusa influenţă asupra funcţionarilor din cadrul Direcţiei Generale Permise de Conducere şi Înmatriculări, în scopul admiterii contestaţiei referitoare la rezultatul probei practice de obţinere a permisului de conducere pentru care aceasta a fost respinsă”, a mai transmis DGA.

Şi în această cauză, faţă de inculpat, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.