Un bărbat de 54 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti după ce ar fi pretins că este poliţist şi ar fi controlat un cetăţean străin, căruia i-ar fi furat astfel 2.500 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Capitalei a anunţat, miercuri, că poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sector 4 au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, în Bucureşti, într-un dosar de uzurpare de calităţi oficiale şi înselăciune.

Ancheta a început după ce, în 13 noiembrie, Secţia 26 Poliţie a fost sesizată de un bărbat, cetăţean străin, despre faptul că, în timp ce se afla în faţa unui magazin din Sectorul 4, o persoană necunoscută, sub pretextul că este poliţist, i-ar fi făcut un control corporal, moment în care i-ar fi sustras din portofel 2.500 de lei.

Cazul a fost preluat de poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale –Sector 4, iar din datele şi probele administrate a rezultat presupunerea rezonabilă că suspectul este un bărbat, în vârstă de 54 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracţională.

În urma percheziţiei desfăşurate marţi, au fost identificate şi ridicate mai multe probe şi mijloace de probă. De asemenea, a fost făcută o percheziţie a autovehiculului care ar fi fost utilizat la comiterea infracţiunii, fiind identificat şi ridicat un dispozitiv tip girofar.

Bărbatul a fost dus la audieri, iar apoi a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale – Sector 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uzurpare de calităţi oficiale şi înşelăciune.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.