Poliţiştii au dat amenzi de aproximativ 40.000 de lei şi au reţinut 12 permise de conducere, 5 pentru depăşirea regimului legal de viteză, în urma controalelor făcute în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică. Totodată, au fost reţinute 8 certificate de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate şi un set de plăcuţe cu numărul de înmatriculare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În noaptea de 09/10 Martie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat în mai multe zone de interes operativ aflate pe raza de competenţă în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul conducerii vehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. În urma controalelor efectuate, poliţiştii rutieri au aplicat 49 de  sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 40.000 de lei şi au constatat 5 infracţiuni la regimul rutier”, anunţă duminică Poliţia Capitalei.
Două dintre cele cinci infracţuni constatate au fost de conducere a unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive şi câte una de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului, pentru conducere a unui autovehicul cu permisul suspendat şi pentru conducere a unui autovehicul neînmatriculat.
 
De asemenea, au fost reţinute 12 permise de conducere: 5 pentru depăşirea regimului legal de viteză; nerespectarea culorii roşu a semaforului electric; 5 pentru infracţiunile la regimul circulaţiei pe drumurile publice; 1 pentru conducere sub influenţa alcoolului (contravenţie); 1 pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric.
Totodată, au fost reţinute 8 certificate de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate şi un set de plăcuţe cu numărul de înmatriculare.
 
Printre cazurile prezentate de Poliţia Capitalei se află cel al unui bărbat în vârstă de 37 de ani depistat pe o stradă din Sectorul 3 în timp ce conducea un autovehicul aflându-se sub influenţa alcoolului, cu 1.06 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel al unui tânăr în vârstă de 26 de ani prins în timp ce conducea un autovehicul pe o stradă din sectorul 1 sub influenţa substanţelor psihoactive şi a băuturilor alcoolice. precum şi cel al unui  bărbat în vârstă de 38 de ani care a fost depistat în timp ce conducea un autovehicul pe o stradă din sectorul 6 sub influenţa substanţelor psihoactive. În toate cele trei cazuri au fost deschise dosare penale, în ultimele două cercetăeile desfăşurându-se in rem.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.