Un urs şi-a făcut apariţia, marţi, pe pârtia Subteleferic din staţiunea Predeal, animalul fiind filmat de către turişti care la acel moment se aflau în telescaun, potrivit relatărilor jandarmilor care afirmă că, ajunşi în câteva minute de la momentul la care au fost sesizaţi, nu l-au mai găsit. Ulterior au apărut însă imagini în care un monitor de schi a oprit turiştii să mai înainteze pe pârtie şi a încercat să alunge ursul, tentativa sa eşuând. Monitorul de schi a continuat coborârea, filmând şi dialogând cu ursul, care alerga după el. La un moment dat, animalul a abandonat cursa şi s-a dus în pădure.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Conform datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului de Jandarm Judeţean Braşov, jandarmii au primit un apel 112, marţi, la ora 13:10, care semnala prezenţa unui urs pe pârtie, la Predeal.

”Apelul a venit din partea unei persoane care se afla în teleschi şi ne-a relatat că nu erau alte persoane în apropiere (care să fie în pericol), iar ursul a traversat pârtia. Echipajul nostru a ajuns în aproximativ 2-3 minute la locul respectiv, erau în apropiere, la un eveniment sportiv. Colegii noştri nu au mai găsit ursul în locul respectiv şi au verificat împrejurimile, dar nu l-au observat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Braşov, Ion Zaharia.

Acesta a precizat că jandarmii au sesizat instituţiile abilitate pentru relocarea animalului.

La sfârşitul lunii ianuarie, un urs a alergat un schior pe pârtie, tot la Predeal. Atunci animalul a fost capturat şi relocat într-o pădure din judeţul Bihor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.