Un tânăr în vârstă de 21 de ani din Râşnov judeţul Braşov, a reuşit să obţină 1.580.000 de lei de la persoane interesate de investiţii în cryptomonede şi NFT. Afişând imaginea unui broker de succes şi expert în astfel de investiţii, el a convins oameni să îi dea bani pentru a îi investi, însă în realitate sumele primite erau folosite pentru vacanţe şi maşini de lux, el ducând un stil de viaţă opulent. Miercuri judecătorii au emis mandat de arestare pe numele bărbatului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Judecătorii braşoveni au emis, miercuri mandat de arestare preventivă pe numele unui tânăr în vârstă de 21 de ani din Râşnov, inculpat pentru înşelăciune şi spălare a banilor într-un dosar care vizează tranzacţii cu cryptomonede şi NFT. Bărbatul fusese reţinut în urma unor percheziţii făcute marţi de către poliţiştii şi procurorii braşoveni. 
„Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada august 2021-mai 2022, un tânăr de 21 de ani,  din oraşul Râşnov, ar fi indus în eroare 20 de persoane cu promisiuni de oferire a unor câştiguri substanţiale din investiţii cu cryptomonede şi comerţ de NFT-uri. Tânărul ar fi afişat imaginea unui broker de succes, a unui intermediar şi totodată a unui expert în investiţii profitabile, pentru a câştiga încrederea potenţialilor clienţi, reuşind astfel să păgubească persoanele vătămate cu suma totală de aproximativ 1.580.000 lei”; transmit, miercuri, anchetatorii.
În realitate, sumele de bani încasate de la cei care doreau să investească în monede virtuale şi NFT erau folosite de către aşa-zisul broker pentru a-şi asigura un stil de viaţă opulent: vacanţe de lux, autoturisme ori locuinţe scumpe, cu mult peste veniturile legal obţinute şi declarate, susţin anchetatorii.
Cercetările în acest caz continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, urmând a se propune soluţie legală la finalizarea anchetei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.