Două persoane au fost rănite sâmbătă seară în Munţii Făgărăş, după ce au căzut în timpul unei căţărări, acestea având nevoie de ajutorul jandarmilor montani şi al salvamontiştilor pentru a coborî, ulterior fiind transportate la spitale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Una din victime este o femeie de 27 de ani din Bucureşti, iar cealaltă, un bărbat de 28 de ani din Franţa.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Braşov, sâmbătă după amiază, un grup de alpinişti începători a solicitat ajutor după ce a urcat pe Valea Sâmbetei din Munţii Făgărăş până la Colţul Bălăceni pentru căţărare.

Două persoane au căzut, necesitând îngrijiri medicale. Astfel, în misiunea de salvare a acestora au plecat trei lucrători şi un voluntar din cadrul Salvamont precum şi şapte jandarmi montani de la Postul de Jandarmi Montani Sâmbăta.

“Ajunşi la cei doi accidetanţi, salvatorii au constatat că una dintre persoane avea nevoie de acordarea primului ajutor deoarece exista posibilitatea ca ambele picioare să fie fracturate şi prezenta contuzii grave la nivelul capului. Cealaltă persoană prezenta doar lovituri la nivelul mâinilor şi capului, dar a putut coborî singură”, a precizat Jandarmeria Braşov.

Cele două persoane au fost duse prima oară la o cabană a Salvamont unde au primit îngrijiri medicale, apoi au fost coborâte în staţiunea montană Sâmbăta de unde au fost preluate cu ambulaţe şi transportate la spitalul din Făgăraş.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.