Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov au prelevat probe din alimentele servite la nunta din Şercăiţa unde 20 de persoane au prezentat simptome de toxiifecţie alimentară şi au ajuns la spital. Aperitivele servite sunt suspectate că ar fi provocat îmbolnăvirea, printre pacienţi afându-se mireasa şi un copil. Cu toate acestea, nunta a continuat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Sorin Susanu, a declarat, duminică, pentru News.ro, că inspectorii au ajuns încă din timpul nopţii la Complexul Comercial din Şercăiţa unde se derula o nuntă la care au apărut persoane cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară.

S-au prelevat probe din toate alimentele care s-au servit şi au fost transmise la laborator, aşteptându-se rezultatele. De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică şi cea Sanitar Veterinară fac propriile anchete. 

Sunt suspectate aperitivele care au conţinut inclusiv icre, întrucât simptomele apar după două ore – două ore şi jumătate de la ingerarea alimentelor cu probleme.

Susanu a precizat că, la faţa locului, inspectorii nu au mai găsit ambalaje originale ale ingredientelor folosite. De asemenea, au fost depistate probleme de igienă şi depozitare a alimentelor, având în vedere că tortul era pus direct pe paviment în camera frigorifică.

Au fost sigilate toate produsele cu probleme, dar, la solicitarea organizatorilor nunţii, evenimentul a continuat, deşi inclusiv mireasa s-a aflat printre persoanele care au ajuns la spital. De asemenea, un copil a fost printre cei care au avut de suferit.

Susanu a explicat că administratorii locaţiei se vor prezenta, luni, la sediul instituţiei cu toate documentele şi cu carnetele de sănătate ale angajaţilor pentru a stabili toate detaliile situaţiei şi a dispune măsurile care se impun.

”Deocamdată nu s-au dispus măsuri pentru că nu mai există un pericol iminent, având în vedere că nu mai este programat niciun eveniment acolo”, a precizat Sorin Susanu.

Acesta a mentionat că administratorii locaţiei nu au putut, deocamdată, să prezinte documente care să ateste traseul urmat de produsele servite sau ingredientele folosite, inclusiv peşte, având în vedere distanţa de aprovimativ 60 de kilometri faţă de municipiul Braşov.

Echipajele medicale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov au intervenit, sâmbătă seară, la un Complex Comercial din Şercăiţa, unde peste douăzeci de persoane au prezentat simptome de toxiinfecţie alimentară.

Unsprezece persoane au fost transportate la Spitalul Făgăraş, iar nouă au ajuns cu mijlocace proprii la unitatea medicală. 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.