Patru şcoli de şoferi şi patru persoane fizice sunt cercetate de procurorii Parechetului de pe lângă Tribunalul Brăila pentru evaziune fiscală după ce ar fi angajat mai mulţi instructori auto cu contracte de muncă cu timp parţial pentru a diminua sumele pe care aceştia le-ar fi încasat pentru şcolarizarea celor care doreau să obţină premise de conducere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit IPJ Brăila, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, au făcut, miercuri, 12 percheziţii domiciliare, la sediile unor firme, puncte de lucru şi locuinţe, în municipiile Brăila, Galaţi şi Tulcea, în cadrul a patru dosare penale care vizează evaziunea fiscală.
 
”Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada 2018-2020, patru societăţi comerciale, având ca obiect de activitate «şcoli de conducere (pilotaj)», ar fi angajat instructori auto/profesori de legislaţie rutieră cu normă întreagă (8 ore/zi), pe care i-ar fi înscris în Registrul Naţional al Cursanţilor, la nivelul Autorităţii Rutiere Române, în scopul de a beneficia de autorizaţiile legale necesare desfăşurării activităţilor pentru pregătirea teoretică şi practică a persoanelor înscrise pentru obţinerea permiselor de conducere. Ulterior, şcolile de şoferi ar fi retras contractele individuale de muncă din bazele de date ale I.T.M. şi ar fi întocmit contracte de muncă cu timp parţial de lucru (2 ore/zi) contra unor sume de 150-250 de lei/fiecare angajat, astfel că taxa de şcolarizare plătită de cursanţi, respectiv 1.700-2.000 de lei nu ar fi fost fiscalizată în totalitate”, se arată în comunicatul IPJ Brăila.
 
Cercetările vizează patru persoane fizice şi patru persoane juridice, iar, în urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate, în vederea probării activităţii infracţionale, sisteme informatice şi medii de stocare.
 
Prejudiciul estimat în cele 4 dosare este de aproximativ 1.000.000 de lei.
 
În urma percheziţiilor au fost descoperite bunuri asupra cărora au fost dispuse măsuri asigurătorii, respectiv sechestru aplicat pe imobile şi autoturisme aparţinând persoanelor fizice vizate, în valoare de aproximativ 900.000 de lei. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.