Patru persoane au fost reţinute, la Brăila, pentru constituirea unui grup organizat şi proxenetism, după ce ar fi exploatat mai multe tinere vulnerabile, cu situaţii materiale precare, inclusiv minore, pe care le obligau să se prostitueze în Italia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele patru persoane, între care liderul grupării şi două surori ale acestuia, au fost reţinute la finalul a 5 percheziţii făcute de poliţiştii şi procurorii DIICOT Brăila.

Conform unui comunicat remis marţi de DIICOT, cei patru sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism în formă continuată.

Anchetatorii spun că, începând cu anul 2017, în judeţul Brăila, s-a constituit un grup infracţional organizat, format din mai multe persoane, specializat în racolarea de tinere minore şi majore, pe care le exploatau sexual pe teritoriile unor state europene.

Liderul grupului se ocupa de identificarea unor bărbaţi aflaţi într-o situaţie materială modestă, dispuşi să-l ajute la desfăşurarea unor activităţi, respectiv conducători auto, mecanici etc., contra unor sume modice de bani, persoane cărora le oferea posibilitatea de a-şi stabili domiciliul cu forme legale într-unul dintre imobilele sale. Cele două surori ale liderului aveau rolul de a recruta concubinele acestor persoane, precum şi alte femei pe care le cunoşteau prin intermediul acestora, prezentându-le ca atractivă, din punct de vedere financiar, activitatea de prostituţie practicată în Italia.

Ulterior, conform procurorilor DIICOT, inculpaţii se ocupau de achiziţionarea biletelor de călătorie ale persoanelor vătămate, pe care le însoţeau în Italia, unde le găzduiau într-un imobil şi le iniţiau în activitatea de practicare a prostituţiei, prin promovarea acestora pe site-uri de specialitate sau prin familiarizarea cu zonele situate "la stradă”.

”De pe teritoriul României, liderul conducea întreaga activitate, fiind înştiinţat telefonic de către concubina sa cu privire la program şi la sumele obţinute de fete din activitatea de prostituţie. Sumele de bani obţinute îi erau expediate inculpatului de către una dintre surorile sale, care se ocupa de partea financiară a activităţii, utilizând diferite sisteme de transfer monetar. Deşi inculpaţii lăsau impresia că înlesnesc tinerelor practicarea prostituţiei, în baza unei înţelegeri de împărţire în mod egal a banilor obţinuţi în acest mod, după ce acestea ajungeau în străinătate, membrii grupării le reţineau documentele de identitate, le luau aproape toţi banii sub pretextul diferitelor cheltuieli şi le cereau să respecte condiţiile oferite de ei, altele decât cele stabilite în România. În cazul în care tinerele refuzau să mai practice prostituţia în baza înţelegerilor iniţiale, membrii grupării recurgeau la ameninţări şi jigniri, precum şi la pretinderea unor datorii deja achitate”, susţin procurorii.

în urma percheziţiilor desfăşurate pentru destructurarea reţelei, poliţiştii şi procurorii au ridicat 11 telefoane mobile, două laptop-uri, o tabletă, un DVR, înscrisuri şi carduri bancare.

În cursul zilei de marţi, cei 4 inculpaţi vor fi prezentaţi Tribunalului Brăila, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.