Direcţia de Sănătate Publică Brăila a declarat focar de coronavirus la Căminul pentru Persoane vârstnice Sfinţii Petru şi Pavel , după confirmarea cu COVID 19 a 61 de persoane, dintre care 56 de beneficiari şi 5 angajaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Focarul de la Căminul pentru persoane vârstnice “Sfinţii Petru şi Pavel” din Brăila a fost descoperit întâmplător, în urma testelor de rutină, care Se fac din 2 în 2 săptămâni, conform protocolului de testare în vigoare. Nimeni nu avea simptome în momentul testării, însă între timp, câţiva dintre bătrâni au început să aibă şi simptome.

După ce 4 dintre bătrânii din centru au început să prezinte semne de boală fiind internaţi, Direcţia de Sănătate Publică a dispus testarea tuturor persoanelor din centru, beneficiari şi personal de îngrijire.

Până la acest moment, 56 de bătrâni din centru dar şi 5 angajaţi, trei infirmiere, bucătarul si administratorul centrului, au fost depistaţi pozitivi, rezultatele altor teste fiind aşteptate zilele viitoare. E de aşteptat ca numărul persoanelor infectate să crească, în condiţiile în care în centru sunt peste 200 de persoane şi nu au venit încă toate rezultatele testelor.

A fost deschisă o anchetă epidemiologică şi s-au luat deja măsuri de dezinfecţie şi izolare a persoanelor pozitive. Nu este exclus ca autorităţile să ia decizia intrării în carantină a căminului de bătrîni. Această măsură ar însemna ca timp de 2 săptămâni nimeni să nu mai intre sau să mai iasă din instituţie.

În judeţul Brăila, sunt confirmate, joi, 61 de cazuri noi de coronavirus din întreg judeţul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.