Un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Botoşani după ce a provocat un incendiu la un depozit de furaje, el fiind nemulţumit de banii pe care i-a primit pentru munca prestată acolo. În plus, suspectul avea un conflict mai vechi cuproprietarul depozitului. Incendiul a fost stins de pompieri după unsprezece ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale nr. 4 Dorohoi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore faţă de un bărbat de 38 de ani, din localitatea Şendriceni, pentru comiterea unei infracţiuni de distrugere.

“Cu ocazia activităţilor investigative specifice efectuate de poliţişti a rezultat faptul că bărbatul, pe fondul unui conflict mai vechi, motivat de activităţile desfăşurate şi remuneraţia acordată, a provocat un incendiu la un depozit de furaje aparţinând persoanei vătămate, în gospodăria căreia a desfăşurat diverse activităţi lucrative”, au precizat reprezentanţii IPJ Botoşani.

În urma incendiului nu existat victime, fiind înregistrate doar pagube materiale, prejudiciul fiind estimat la 250.000 de lei.

În prezent, bărbatul se află în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Botoşani, urmând ca vineri să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru distrugere.



Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, incendiul a avut loc la un depozit de furaje din satul Carasa, comuna Corlăteni. La faţa locului s-au deplasat patru echipaje din cadrul Detaşamentelor de Pompieri Dorohoi şi Botoşani, cu patru autospeciale cu apă şi spumă, precum şi voluntarii din comună cu trei utilaje aparţinând Primăriilor Corlăteni şi Ştiubieni.

La sosirea echipajelor, ardea o cantitate mare de furaje, existând pericolul de propagare a flăcărilor la clădirile din gospodărie, precum şi la mai multe autoturisme şi utilaje agricole parcate în apropierea focarului.

“Intervenţia a fost îngreunată, pe de-o parte, de cantitatea mare de furaje care întreţinea arderea, iar pe de altă parte de faptul că trebuiau protejate celelalte nutreţuri pentru ca incendiul să nu se extindă”, au spus reprezentanţii ISU Botoşani.

Pompierii au salvat casa şi anexele gospodăreşti, trei tractoare, patru autoturisme şi alte utilaje agricole. Intervenţia a durat 11 ore, pentru stingerea focului acţionând 27 de pompieri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.