Poliţiştii din Botoşani au tras şapte focuri de armă pentru prinderea şoferului unui ATV care lovise un microbuz de persoane oprit în staţie, iar apoi pulverizase spray lacrimogen în aer. Bărbatul, care nu avea permis de conducere, a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi recoltarea de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, fiind reţinut pentru 24 de ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani a transmis, miercuri, că poliţiştii postului de poliţie Tudora au fost sesizaţi, marţi, prin apel 112, că în staţia de transport public din localitate s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto ameninţă cu un spray iritant-lacrimogen şi este posibil să se afle sub influenţa alcoolului. 
 
Un echipaj de poliţie s-a deplasat acolo şi a constatat că un bărbat care se deplasa cu un ATV, pe drumul comunal din localitatea Tudora, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a lovit un microbuz de transport persoane, care era parcat în staţie, în urma impactului fiind doar pagube materiale.
 
“Ulterior, conducătorul ATV-ului a devenit recalcitrant şi ar fi pulverizat cu un spray iritant lacrimogen în aer, apoi a părăsit locul producerii evenimentului, fiind identificat de către poliţişti în extravilanul localităţii, unde s-a reuşit interceptarea sa. Întrucât conducătorul auto nu s-a supus somaţiilor poliţiştilor de a se opri, au fost executate şapte focuri cu armamentul din dotare, dintre care trei în plan vertical şi patru înspre autovehicul, fiind nimerite anvelopele şi astfel reuşindu-se oprirea acestuia. Conducătorul auto a fost imobilizat şi condus la sediul poliţiei, unde i-a fost stabilită identitatea în persoana unui bărbat, de 42 de ani, din localitatea Tudora”, a transmis IPJ Botoşani. 
 
Poliţiştii au stabilit că el nu are permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi, deşi emana halenă alcoolică, a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 
 
El a fost reţinut pentru 24 de ore pentru conducere fără permis şi refuz de prelevare de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.