Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani a anunţat că, pe râul Prut, cota de inundaţie a fost depăşită cu 75 de centimetri, neexistând deocamdată riscul ca gospodăriile populaţiei să fie afectate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor ISU Botoşani, la ora 14, cota de inundaţie (470 de centimetri) pe râul Prut, la Oroftiana - intrarea râului in ţară - era depăşită cu 75 de centimetri, în creştere cu 10 centimetri faţă de ora 13.00.

"Tendinţa este de creştere. La aceasta cotă, nu există riscul ca gospodăriile populaţiei să fie afectate. O echipă a ISU Botoşani este în teren şi monitorizează situaţia”, au precizat reprezentanţii ISU Botoşani.   

Sursa citată menţionează că populaţia a fost avertizată să nu desfăşoare activităţi în zonele inundabile şi în lunca Prutului. Totodată, persoanele care desfăşoară activităţi economice în lunca Prutului (balastiere şi stâni) au fost anunţate să fie pregătite pentru părăsirea zonei în cazul în care riscul de inundaţie creşte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.