Pompierii din Botoşani au fost solicitaţi să intervină, vineri, pentru a tăia un inel din inox care rămăsese blocat pe degetul unui băiat de 13 ani. Ei au precizat că intervenţia a fost una dificilă şi a durat o jumătate de oră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, pompierii au fost solicitaţi, vineri, de către cadrele medicale ale Secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani să intervină pentru a scoate un inel din inox de pe degetul unui băiat de 13 ani.
 
Medicii au încercat sa îl ajute pe băiat, dar nu au reuşit întrucât degetul era foarte umflat.
 
FOTO: ISU Botoşani
FOTO: ISU Botoşani
 
Echipajul, format din Marius Ciprian Ciocodeica, Dragoş Hudisteanu, Ionuţ Honciuc şi Radu Sorlescu, a intervenit, mai bine de o jumătate de oră, pentru a tăia inelul, iar intervenţia a fost una extrem de dificilă întrucât a fost nevoie de îndemânare, precizie şi atenţie sporită, a precizat sursa citată. 
 
"Am folosit un dispozitiv de tăiat, iar sub inel am pus o ustensilă chirurgicală. Tăiam o singură dată şi ne opream să răcim metalul cu apă, pentru că se înfierbânta foarte tare. După jumătate de ora am reuşit sa înlăturăm inelul. Am ţinut degetele noastre lângă inel să ne asiguram că nu ii agravăm trauma. Acest lucru l-a liniştit şi copilul s-a simţit în siguranţă. Din când în când îi arătăm cât am tăiat din inel, să aibă răbdare", a explicat Ciprian Marius Ciocodeica.
 
Întreaga intervenţie s-a desfăşurat sub ochii părinţilor copilului şi ai cadrelor medicale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.