Poliţiştii din Botoşani au făcut percheziţii la persoane suspectate că ar fi cupat urechile şi ar fi tăiat cozile unor câini. Au fost găsiţi peste 60 de câini, de diferite rase, ţinuţi în condiţii improprii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani a transmis, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au făcut trei percheziţii domiciliare, în judeţul Botoşani, la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de ”intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal”(cuparea urechilor şi şi codotomie-tăiere cozii). 
 
“Au fost identificate şase exemplare canine adulte, din rasa Doberman, care prezentau modificări structurale la nivelul cozii şi urechilor. La patru dintre acestea, modificările structurale la nivelul cozii erau recente, iar din cauza leziunilor provocate, poliţiştii au extins urmărirea penală şi sub aspectul comiterii infracţiunii de schingiurea animalelor”, a anunţat IPJ Botoşani.
 
La cele trei locuinţe au fost găsiţi 63 de câini, de diferite rase, care erau deţinuţi  fără respectarea prevederile legale privind bunăstarea  şi deţinerea animalelor. Din acest motiv proprietarii lor au fost amendaţi cu 7.000 de lei. 
 
Trei persoane au fost duse la audieri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.