Poliţiştii de frontieră au tras patru focuri de armă pentru a prinde mai mulţi traficanţi de ţigări care acţionau în zona localităţii Sadoveni, judeţul Botoşani, reuşindu-se doar confiscarea produselor de tutun, întrucât traficanţii au reuşit să fugă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc în zona localităţii Sadoveni din judeţul Botoşani, când poliţiştii de frontieră au observat un microbuz, înmatriculat în România, despre care existau informaţii că era folosit la transportul de ţigări.

"Colegii noştri au efectuat semnalele regulamentare de oprire, însă în acel moment persoanele aflate în microbuz au fugit pe câmpul din apropiere, abandonând mijlocul de transport. Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Nici de această dată acestea nu s-au oprit. Imediat, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră din Republica Moldova despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră", se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Au fost confiscate 51.988 de pachete de ţigări, în valoare totală de aproximativ 570.000 de lei.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni efectuează cercetări în acest caz, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Totodată, urmează a fi identificate toate persoanele implicate în incident.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.