Doi soţi din Dorohoi s-au intoxicat, joi, cu dioxid de carbon de la mustul pus la fermentat. Cei doi intraseră în pivniţă şi nu au mai ieşit. Femeia şi bărbatul au fost găsiţi de rude care a alertat echipajele medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urmă cu scurt timp, doi soţi din Dorohoi au trecut printr-o situaţie care se putea încheia dramatic! Persoanele (cu vârste de 60, respectiv 64 ani), din municipiul Dorohoi, judeţul Botoşani, au fost la un pas să-şi piardă viaţa după ce au intrat în beciul unde au pus mustul la fermentat”, a transmis, joi, IGSU.

Prima care a intrat în beci a fost soţia. Pentru că nu s-a mai întors în casă, unde era aşteptată de soţ şi câteva rude venite în vizită, bărbatul s-a dus să o caute.

Câteva clipe mai târziu, aceştia au fost găsiţi în beciul casei şi nu răspundeau la strigătele celor din jur.

”Întrucât au realizat pericolul, rudele au sunat după ajutor. La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul ISU Botoşani, dintre care şi o ambulanţă SMURD. În sprijinul echipajelor ISU a intervenit şi o ambulanţă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Cele două persoane au fost scoase imediat din beci, fiind preluate de către echipajele de prim ajutor care, după ce le-au administrat oxigen, le-au transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate”, a mai transmis IGSU.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că, cel mai probabil, cei doi s-au intoxicat cu dioxid de carbon.

”Nu toţi oamenii ştiu despre pericolul din timpul fermentării mustului. Doar câteva minute de inhalare a dioxidului de carbon pot fi fatale. Butoaiele, depozitate în beciurile care nu au căi de aerisire, sunt un adevărat pericol. Efectele asupra organismului sunt cauzate de reducerea cantităţii de oxigen în spatiile închise în care fermentează vinul. Dioxidul de carbon rezultat în urma fermentaţiei alcoolice este imposibil de distins. El nu are miros sau culoare, iar în câteva minute poate deveni fatal. Pentru evitarea tragediilor, îndemnul nostru este ca oamenii să fie mult mai prudenţi. Procesul de fermentare trebuie să se realizeze în spaţii deschise sau bine aerisite. Dacă fermentarea se produce în spaţii închise, este interzisă intrarea fără o aerisire corespunzătoare a locaţiei respective”, a mai transmis IGSU.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.