Poliţiştii din Botoşani au făcut, luni, 44 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări. Au fost duse la audieri 39 de persoane şi au fost ridicate ţigări, bani, arme şi spaţii de stocare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Botoşani, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au făcut, luni, 44 de percheziţii domiciliare (în localităţile Darabani, Hudeşti, Păltiniş, Vorniceni, Suhărău, Mileanca,Viişoara şi Coţuşca) la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări.

În urma percheziţiilor, au fost duse la audieri 39 de persoane şi au fost ridicate 285 de pachete de ţigări, 8.500 de lei, 6.300 de euro, 37 de telefoane, un pistol, 2 staţii, 3 binocluri, un monoclu şi un aparat de supraveghere pe timp de noapte.

”Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2016, pe raza judeţului în cauză s-ar fi constituit şi dezvoltat cinci grupări infracţionale, formate din 65 de persoane, specializate în săvârşirea acestui gen de infracţiuni. Aceste grupări ar fi funcţionat aparent independent una faţă de cealaltă şi ar fi derulat, temporar, şi activităţi comune. Pe parcursul investigaţiilor s-a stabilit existenţa unor conexiuni infracţionale între o parte dintre membrii acestora în ceea ce priveşte introducerea, transportul şi distribuţia ţigărilor de contrabandă”, a anunţat Poliţia Română. 

În urma probatoriului administrat, a rezultat că, în perioada 2016-2019, cele 5 grupări ar fi traficat, în total, aproape 440.000 de pachete de ţigări de contrabandă, de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina.

Pe parcursul cercetărilor, de la cele cinci grupări specializate în acest tip de activităţi infracţionale au fost ridicate peste 57.000 de pachete cu ţigări.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.