Procurorii DIICOT au făcut, miercuri, 25 de percheziţii în judeţul Botoşani pentru anihilarea a două grupări formate din 30 de persoane, specializate în contrabandă. Acestea sunt acuzate că au introdus ilegal în ţară aproape 400.000 de pachete de ţigarete provenind din Republica Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DIICOT a transmis printr-un comunicat că pe data de 27 noiembrie, procurorii din cadrul Biroul Teritorial Botoşani împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, au efectuat 25 percheziţii domiciliare în judeţul Botoşani, într-o cauză vizând destructurarea a două grupări infracţionale organizate, formate din 30 de persoane, specializate în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă.

Anchetatorii susţin că începând cu anul 2018, în judeţul Botoşani, au fost constituite şi dezvoltate două grupări infracţionale organizate, care au acţionat în mod coordonat, în ceea priveşte achiziţionarea din Republica Moldova a unor cantităţi importante de ţigarete provenind din contrabandă, pe care le-au depozitat şi comercializat către diverşi cumpărători de pe teritoriul României.

“În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, membrii grupărilor infracţionale introduceau prin zona de nord-est a judeţului Botoşani, la frontiera cu Republica Moldova şi Ucraina, diferite cantităţi de ţigarete de provenienţă Republica Moldova, fiind traficată în total cantitatea de peste 339.488 pachete de ţigarete de provenienţă Republica Moldova, Duty Free şi fără timbru de acciză, din care cantitatea de 154.488 pachete ţigarete de contrabandă a făcut obiectul confiscărilor efectuate în cauză”, se arată în comunicat.

Acţunea a fost efectuată cu împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Sectorul Poliţiei de Frontieră Stânca, Sectorul Poliţiei de Frontieră Româneşti, precum şi al lucrătorilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – I.P.J. Botoşani şi a celor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.